Beating the burn - Sådan reducerer du mælkesyre

Vi kender den alle sammen – mælkesyren. Den gør ondt og kan reducere din ydeevne og afbryde din træning.

23/06/2017

Ny forskning viser heldigvis, at et naturligt kosttilskud kaldet Xendurance tabs kan bremse mælkesyren, så du kan træne hårdere, længere og mere effektivt.

Vores muskler skal bruge ilt. Vi indånder derfor ilt og nedbryder sukker i musklerne ved en proces kaldet glycolyse for at generere energi til at drive musklernes funktion.

Ved moderat arbejde kan vi stadig levere nok ilt til musklerne, til at der ikke produceres mælkesyre. Når arbejdet bliver mere intenst, så kan kredsløbet ikke længere levere nok ilt til de arbejdende muskler. Når tilførslen af ilt er begrænset, producerer kroppen det kemikalie, vi kender som mælkesyre igennem glycolysen, hvilket øger surheden i muskelcellerne og stopper musklerne i at virke optimalt. Du kan opleve dette som den smertefulde følelse i musklerne, hvor det føles som om de ”syrer til”, og som tvinger dig til at tage en pause.

Xendurance tabs bremser denne proces og mindsker effekten af mælkesyreopbygning. Forskning ved Louisiana University viste i 2016 imponerende resultater efter en række testpersoner havde testet tilskuddet Xendurance tabs i 10 dage. Testen viste bl.a. følgende:

  • 26 % reduktion i opbygningen af mælkesyre
  • 39 % reduktion i oxidativt stress efter træning
  • 6 gange reduktion i niveauet af Kreatin Kinase, hvilket er en indikator for muskelskader

Læs mere her
Se YouTube video