7 tips til en nemmere træningshverdag

Selv den mest sammenbidte og motiverede kan ind i mellem synes, at træning er "a pain in the...". Det er så nemt at lade sofaen og remoten vinde. Derfor er der al mulig grund til at gøre træningen så nem og ukompliceret som muligt. Du får trods alt ikke god kondition af dårlig samvittighed.
 

12/10/2017

Her er syv tips til at gøre træningen lidt nemmere.

1. Pak rigtigt (håndklæder, vandflaske, skiftesko)

Det rigtige udstyr gør træningen nemmere. Når du træner i fitness dk skal du altid bruge et håndklæde til at lægge over maskinerne – du vil jo ikke sidde i andres sved, vel? Husk et ekstra håndklæde til at tørre dig med! Glemmer du håndklædet, kan du købe et i receptionen. Husk også vandflasken – vand er vigtigt, når du træner. Og for en god ordens skyld: Husk også indendørssko – det ser så fjollet ud at træne bænkpres i gummistøvler.

2. Løb til centret som opvarmning

Mange er fristet til at springe opvarmningen over. De har travlt nok i forvejen. Men opvarmning er vigtigt, så hvorfor ikke udnytte transporttiden? Hvis du bor inden for rimelig afstand af centeret, så klæd om hjemmefra, hop i et par løbesko, tag en rygsæk med skiftesko og -tøj på og løb derned. Er det ikke i virkeligheden lidt paradoksalt at køre i bil til træning?

3. Træn om morgenen

De fleste mennesker synes af en eller anden grund, at det er nemmere at presse træningen ind i morgenrutinen end at komme af sted efter aftensmaden. Det har også den fordel, at der i de fleste centre er bedre plads, både i omklædningen og ved maskinerne. Med tiden vil du også blive en del af ”morgenholdet”.

4. Book i god tid – eller prøv noget nyt

Nogle af vores hold er så populære, at der hurtigt kommer ventelister. Der er som regel en grund til at holdene er populære, men der er mange rigtig gode, lidt mere oversete hold, som du kan blive lige så glad for. På fitness dk's hjemmeside kan du booke hold op til 4 uger frem – og se alle de spændende hold uden venteliste.

Se holdplaner her

5. Få en træningsmakker

Måske i virkeligheden det vigtigste af alle tipsene. Alt bliver nemmere, når man er sammen. Og det gælder i den grad for træning, også selv om det stadig er dig selv, der skal gøre det hårde arbejde. En træningsmakker er guld værd på dage, hvor det kan være svært at frigive sig sofaen, og hvor motivationen er i bund. Derfor kan en træningsmakker være nøglen til at gøre din træningshverdag nemmere.

6. Gør det til en vane

Vaner er det nemmeste i hele verden. De kører bare helt af sig selv. Bliver træningen først til en vane, vil du undre dig over, hvordan du nogensinde kunne synes, at det var besværligt. Og hvad skal der så til for at gøre træningen til vane? Rutiner! Træn på faste tidspunkter og dage – og bliv ved med det! Hav et fast træningsprogram, som du ikke skifter hele tiden. Skab en rutine omkring pakning og vask af træningstøj mv. Så kommer det helt af sig selv.

7. Brug en træner

Kan man købe sig til succes? Med en personlig træner er det tæt på. Du får din egen helt personlige oppasser, som hjælper dig på alle leder og kanter. Det eneste du selv skal gøre er at løfte vægtene ... En personlig træner er meget værdifuld for begyndere, men kan også få de fleste garvede motionister op i nye omdrejninger.  Og den værdi vil typisk langt overskygge prisen.