Ny på holdet?

Vil du gerne i gang med holdtræning - så kom godt i gang med fitness dks guide. 

05/03/2018

På den anden side af glasvæggen står en masse mennesker og hopper og springer, danser og sveder.

Du står udenfor og kigger på.

Og selvom det trækker lidt i dig, går du ikke ind. For hvordan gør man? Hvor melder man sig ind, hvilket hold skal man vælge, hvilket tøj er det rigtige… Og hvad nu hvis du ikke kan finde ud af øvelserne? 

Her får du en guide, der forhåbentligt vil aflive dine forbehold, og som hjælper dig med at finde det helt rigtige hold.

 

Alle fordelene ved holdtræning

Der er mange fordele ved holdtræning. Læs med her:

 

1) Fællesskabet

Selvom du måske ikke kender de andre på holdet, kan I stadig være støtter for hinanden. Du vil opleve, at det er motiverende at dele din træning med andre, der skal gennem det samme som dig. 

Det er mere fristende at falde af på den, når man kun står til ansvar overfor sig selv. På et hold holder man derimod hinanden oppe. Også dem man ikke kender.

 

2) Varieret træning holder gejsten oppe

Har du nogensinde tænkt ”Jeg burde altså snart lave nogle andre øvelser”? Du ved variation er godt, du vil gerne - men når du så står nede i centret, er det nemmest at gøre, som du plejer. 

Sådan er det ikke med holdtræning. Det store udbud af hold gør, at du aldrig behøver køre sur i din træning. Er du blevet lidt træt af at slå fra dig til BODYCOMBAT, kan du altid tage en svingom til BODYJAM. Og på de enkelte hold, sørger instruktøren for afveksling og udfordring.

 

3) Effektiv og skadesfri træning med professionel instruktør

Presser du dig selv nok, når du træner alene? ”Selvfølgelig!” 

Lige netop du gør måske nok. Men prøv at se ham der ovre på løbebåndet... Holder han ikke mere øje med Go’morgen Danmark end med hastigheden? De fleste af os kan godt finde på at slappe lidt af, når der ikke er nogen, der holder øje. 

På holdene er du sikret en effektiv træning, hvor en professionel træner sørger for, at hele din krop bliver arbejdet helt igennem – helt uden at du får skader.  

 

4) Forpligt dig til din træning

For rigtig mange er det det sidste skridt ud af døren, der er det sværeste. Men holdene kan hjælpe med at forpligte dig mere til træningen. Holdet starter på et bestemt tidspunkt, du har allerede sat tid af til det, og måske har du endda aftalt at træne med en anden. Sig til dig selv, at en tilmelding er en forpligtelse: Hvis du først er fast på holdet, kan det føles helt pinligt at springe fra – og det er godt!

 

Bekymringen 

Er det usikkerhed over det ukendte, der har holdt dig tilbage fra at prøve vores hold?

 

Hvad hvis jeg ikke kan finde ud af det?

En af de største bekymringer, når man starter på et hold er, om alle andre bare er meget bedre, og ” kommer jeg til at se dum ud, når jeg står der og kludrer lidt i øvelserne?”. Og ja, det gør man som nok. Lidt, i hvert fald. Men du kan være rolig: De andre har alt for travlt med at følge med, til at gå op i om du svinger hofterne helt Shakira-perfekt til ZUMBA. 

Faktum er, at alle har været nye engang. Det er ikke meningen, at du skal kunne det hele på forhånd – det er jo derfor, der er en instruktør. Det du skal kunne, skal du jo lære på holdet! Desuden starter der nye hele tiden, så du vil ikke være alene om at kludre rundt i trinene eller slagserierne.

 

Hvilket hold skal jeg vælge? 

I fitness dk kan du vælge mellem rigtig mange hold. Så mange, at det måske kan være svært at vælge overhovedet. Der kan Les Mills-konceptholdene være rigtig gode at begynde med. Dels fordi de alle er pre-koreograferede, hvilket betyder, at de i tre måneder ad gangen vil forløbe på nøjagtig samme måde med samme serier og øvelser – også på tværs af centrene. Dels fordi alle Les Mills holdene har introtimer (du kan dog sagtens være med på basisniveau på de hold, der ikke har intro). Læs om vores hold. 

 

Alt det praktiske

Er det fordi, du ikke ved, hvordan alt det praktiske fungerer, at du ikke har brugt holdene?

 

Hvordan melder jeg mig på hold?

Du kan booke dig på hold i dit center, online eller via vores app

 

Hvordan fremmøder jeg til et hold?

Fremmøde kan kun ske i centret. Log ind på en af computerne ved reception og klik på ”fremmød [hold]”. Din fremmødeseddel skal afleveres til instruktøren på holdet. Husk at være der senest 10 minutter før holdet begynder, da din plads ellers overgår til en anden.

 

Hvad hvis jeg vil afmelde mig holdet?

Du skal afmelde holdet i centret, online eller via appen. 

Husk, at du skal afmelde dig holdet senest to timer inden timen begynder. Ellers koster det 35 kr. i bøde - og så tager det jo også pladsen fra en anden. 

 

Hvad hvis der ikke er plads på holdet?

Booker du plads på et hold, der er fyldt, vil du komme på en venteliste. Under ”Alle mine bookinger” kan du følge din placering. Selvom du står på venteliste, er der stor sandsynlighed for, at du kommer på hold – så bare ”hæng i”.

 

Skal jeg betale bøde, hvis jeg ikke afmelder mig holdet, når jeg er på venteliste?

Er du stadig på venteliste to timer inden holdet starter, vil du ikke få en bøde – heller ikke selvom du derefter får en plads. Får du en plads før de to timer, gælder de normale regler for afmelding. Husk at det er dit eget ansvar at holde øje med din plads på ventelisten. Tilmeld dig vores SMS-service og få besked, når du rykker fra ventelisten og op på holdet.

 

Velkommen på holdet

Det kan føles overvældende at prøve noget nyt, også selvom det ”bare” er et hold i fitness dk. Men som med alt andet er det uvisheden, der er skræmmende. Så snart du har vovet dig ind i salen til de svedende og hoppende, vil du glæde dig over, at du nu er med til effektiv, afvekslende og humørfyldt træning!